2024 m. 19 gegužės d.

Vilkijoje įvyko antrasis integracinio futbolo čempionato „Futbolas visiems“ antras etapas

Gegužės 16 dieną, Vilkijos gimnazijos stadione, įvyko visus vienijančio  futbolo čempionato „Futbolas visiems“ antrasis etapas, kuriame varžėsi 9 komandos.

Antrus metus, tradiciniu jau tapęs integracinis futbolo čempionatas, suvienija futbolo entuziastus iš skirtingų bendruomenių, kurios ne tik puikiai praleidžia laiką futbolo aikštelėje, bet ir bendraudami už jos. Visi mes esame skirtingi, tačiau žaisdami, jausdami kitam pagarbą, komandinę dvasią tampame lygūs. Nuostabu matyti, kai pedagogai turi galimybę išbandyti savo jėgas žaisdami prieš moksleivius, kai tėvai gali kartu žengti į futbolo aikštelę kartu su pedagogais ir vaikais. Tik kartu būdami mes galime suprasti kiek daug reiškia bendravimas ir bendradarbiavimas  – pasakojo Lietuvos masinio futbolo asociacijos atstovas Martynas Karpavičius.

Antrajame etape dalyvavo: KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus mokinių ir pedagogų, Ringaudų bendruomenės, Futbolo klubo FK „Vilkijos“, Vilkijos gimnazijos pedagogų ir tėvų bendruomenės,  Kauno „Herojus“ mokyklos ir Šiaulių miesto šeimos centro komandos.

Komandoms sužaidus varžybas grupėse paaiškėjo, kad finale kovos Vilkijos FK „Vilkija“ ir Vilkijos bendruomenės komanda, o mažajame finale susitiks Kauno „Herojus“ mokykos ir KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus antra komanda.

Rungtynėse dėl trečios vietos Kauno „Herojus“ mokyklos komanda 5-2 įveikė KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus antrąją komandą ir iškovojo trečiosios vietos apdovanojimus. Finale dėl pirmos vietos savo pranašumą 3-0 įrodė Vilkijos FK „Vilkija“ futbolininkai įveikę Vilkijos bendruomenės komandą.

Komandas prizininkės ir dalyvės apdovanotos Lietuvos masinio futbolo asociacijos įsteigtomis taurėmis ir medaliais, kuriuos įteikė KAUTECH-Socialinio skyriaus vedėja Giedra Sadauskienė kartu su treneriais Ernestu Fedorčak ir Oleh Fedorchak.

Po čempionato antrojo etapo komandos išsirikiavo tokia tvarka:

  1. Kauno „Herojus“ mokykla 40 taškų.
  2. Vilkijos FK „Vilkija“ – 31 taškas.
  3. KAUTECH – Socialinių paslaugų skyriaus – pirma komanda – 23 taškai.